pondělí 18. května 2015

High end kosmetika - stojí to za to?

Už je tomu téměř rok, co jsem začala pracovat v jedné nejmenované parfumerii. To samozřejmě totálně značně zatočilo s mým "kosmetickým já". Vždycky jsem si kupovala kosmetiku levnější, zaměřovala se na přírodní varianty a, co se týče péče o pleť, high end značky mě vůbec nelákaly. Když jsem v parfumerii nastoupila, zběsile jsem testovala make-upy, oční stíny, řasenky, rtěnky... Ale k péči se dostala až po delší době. Ono totiž, když v tom jste několikrát do týdne, absolvujete miliony školení a kosmetiku i dostáváte k vyzkoušení... Asi se tomu nelze vyhnout. Připravila jsem si takové shrnutí pozitiv a negativ high end péče z mého pohledu. Určitě mi v komentářích dejte vědět, jaký je váš názor. :)



ZAČNU PLUSY. Zaprvé, krásné obaly. Samozřejmě to neplatí u všech značek, a i u těch levných se dají najít hezká balení, většinou se mi ale ty drahé líbí víc. Z fotky nahoře toho moc poznat není, ale třeba Chanel péče se mi líbí hrozně moc. Mám (bohužel :)) jen hydratační sérum, ale celý zbytek řady vypadá skvěle - minimalisticky a luxusně. Dále třeba Dior, Esteé Lauder, Yves Saint Laurent, Guerlain - krásné, často skleněné obaly krémů, sér... Prostě pokud máte celou řadu od takové značky v koupelně na poličce, rozhodně to můžete brát jako doplněk. :)

Zadruhé je to široká nabídka produktů. V tomto článku srovnávám s nabídkami drogérkových značek, kde máte v jedné řadě často jen denní, noční, oční krém, nějaké odličovadlo. U high end značek jsou to různá séra, déle produkty na přípravu pleti na následnou péči, krémy často ve dvou až třech variantách podle typu pleti, různé konzistence odličovadel, krémy na dekolt, péče o rty... Zkrátka můžete mít od jedné značky opravdu všechno.

Zatřetí příjemné vůně a textury. Tady už je to opravdu HODNĚ individuální, ale třeba vůni a konzistenci produktů Chanel fakt zbožňuju. Výše zmiňované Hydra beauty micro sérum voní fakt nádherně, navíc má tak lehkou texturu, že o něm ani nevíte - přitom božsky hydratuje. Voní mi třeba i hydratační řada Estée Lauder. Naopak přírodní produkty, které nejčastěji používám většinou moc nevoní. A krém od L´Orealu, co jsem nedávno vypotřebovala, byl tak silně parfemovaný, až mi to vadilo.

Začtvrté komfortní nákup. Tady asi není co řešit. Každá značka má svůj stojan, kde najdete skoro celé její portfolio. Vše je úhledně seřazené a má testery. Celkově nakupujete v krásném prostředí.

No a zapáté, což asi uzná každá dívka/žena - ten pocit LUXUSU. Mazat se krémem od Guerlain za dva a půl tisíce nebo krémem z DMka za stovku... To je prostě rozdíl. Tady se ukazuje moje marnivé já. :)

A TEĎ NĚCO K MÍNUSŮM. Možná si budu trošku protiřečit, ale hned jako první bod bych zmínila PARFEMACI u většiny těchto značek. Ano, jsou to zpravidla příjemné vůně, ale OPRAVDU jsou potřeba? Fakt si musím na pleť mazat nějaké umělé parfémy? To je zbytečnost. (Parfemované jsou i levné krémy, ale já to beru ze svého pohledu, používám převážně přírodní kosmetiku bez těchto umělých vůní.)

Ve složení se kromě parfémů, často vyskytují i silikony. A to tak jakože skoro ve všem, co se mi dostalo pod ruku. Hlavně v různých "BLURech", a vyhlazovacích a protipórových sérech. Já si prostě myslím, že klouzavé silikony moje pleť nepotřebuje. Třeba zelené EL sérum Idealist je silikonové skoro jako báze pod make-up, to si na noc na pleť prostě nedám. Obecně si myslím, že tato kosmetika má chemie až moc.

Stejně, jako jsem nahoře chválila širokou škálu produktů, tak ji musím zároveň i zkritizovat. Tři varianty jednoho krému na různé typy pleti mi přijdou v pořádku, ale vážně potřebuju svoji pleť "připravit na následnou péči"...? Ano, tento trend se za poslední dobu hodně rozmohl, jedná se o jakési "lotiony", co si na sebe namažete ještě před klasickou péčí (sérum, krém...). Inspirace z Asie je celkem jasná, těmto kopírkám to ale nějak nevěřím. Nebo třeba instantní zkrášlovací produkty typu Dreamtone od Lancome - většinou nejsou nijak výrazně zabarvené, ale mají vám okamžitě zlepšit tón a celkový vzhled pleti... No, já tam ten efekt NIKDY nevidím. :D

Teď zmíním něco, co budou znát hlavně ty, co v parfumerii také pracovaly - a to neustálé VALENÍ ŠROUBŮ DO HLAVY ( :)). Ano, školení těchto značek jsou krásná, luxusní hotely, vyzdobené školicí místnosti, dárečky... Ale taky pořád ty stejné kecy dokola. "Jako první jsme vymysleli toto a toto, získali jsme na tento krém stopadesát tisíc patentů, po tomto séru omládnete o deset let...". Však to znáte z reklam. Já tomu ale prostě nevěřím, vidím za tím především dobrý marketing.

Ještě musím dodat, že jsem žádnou high end péči nepoužívala nijak dlouhodobě, ale pátrala jsem mezi kolegyněmi, co mají mnohaleté zkušenosti a ani jedna mi nepotvrdila, že by pro ně drahá kosmetika byla skutečně lepší, než ta levná (žádné zlepšení pleti apod.). Celý tento článek je pouze MŮJ názor na věc, někomu mohl například Lancome zachránit pleť, mně ale zdravý selský rozum říká, že kvalitní přírodní (nebo alespoň přehnaně neparfemovaná a bezsilikonová) kosmetika je pro mě nejlepší - a to bez ohledu na cenu. Ano, svoje darované sérum od Chanelu, které mi vyhovuje si ráda dopoužívám, možná si pak otevřu i novinku od Diora, vím ale jistě, že to žádnou revoluci ve stavu mé pleti nezpůsobí a že ty peníze za to nedám. Úplně jiná kapitola je pak high end dekorativní kosmetika a samozřejmě parfémy, o tom ale zas někdy příště. :)

Jaký máte názor na high end péči Vy? 

pondělí 11. května 2015

Kde jsem byla?

Ahoj moji čtenáři, pokud jste nějací zbyli. Ráda bych vysvětlila svoji blogovou neaktivitu. Poslední nemastný neslaný článek jsem vystavila 19. srpna 2014, je to tedy už téměř rok. S blogem jsem začala 10. srpna 2011, takže mi psaní vydrželo celé 3 roky, což je úžasné. Za poslední cca rok mého blogování se ale hodně změnilo. Blogů začalo rapidně přibývat, začaly se stávat komerčními a já už ani nevěděla co to je, jít si koupit kosmetiku, jelikož jsme vše měla od sponzorů. Zezačátku mi to dělalo ohromnou radost, dostala jsem se ke kosmetice, kterou bych jinak nikdy nevyzkoušela. Jenže postupem času začalo sponzorských věcí přibývat a já se přistihla, že se k psaní článků nutím. Že mám v hlavě zafixováno, že tento týden musím napsat o tom, tamten týden o tom a pak o tom, protože jsem to někomu slíbila. Psaní recenzí už pro mě nebyla radost. Navíc při tak častém střídání kosmetiky už jsem ani neměla pocit, že moje články jsou kvalitní. Začala jsem to dost odbývat a celý ten blogový svět si dost znechutila, už ani žádné blogy pravidelně prakticky nečtu. 

Po téměř roční pauze, mě ale občas napadá, že bych se ráda vypsala. Ať už o kosmetice, knížkách nebo prostě o životě. Nechci se označovat za blogerku, nechci psát o věcech, o kterých musím. Chci si psát co mě napadne, i když, jak se znám, kosmetika bude převažovat. :) Nečekejte ale pravidelný přísun recenzí, spíš jen moje postřehy a tipy. Zkrátka tenhle blog bude takové moje místo, kde můžu shromažďovat všechny svoje myšlenky a nápady. 

Pokud si tohle přečetl nějaký z mých bývalých stálých čtenářů, tak ať přijme moji omluvu za nevysvětlený konec. On to stejně ani nikdy pořádný konec nebyl, blog jsem smazat nedokázala. Ani teď ho mazat nebudu, zůstane tak, jak je a já už si dál budu pokračovat po svém.

Hezký den :) 
Lady

úterý 19. srpna 2014

BH cosmetics Party Girl paletka

Značku BH cosmetics znám už roky přes americké youtuberky, vždycky mě moc lákaly. Tuhle barevnou paletku mám od eshopu www.balnya.cz, kterému tímto děkuji za poskytnutí k recenzi. 






Paletka stojí 399 Kč a obsahuje 40 odstínů (matných i třpytivých). Čekala jsem od ní, že bude skvělá, přece jen je BH cosmetics jedna z nejvychvalovanějších značek. Musím ale přiznat, že mám z paletky smíšené pocity. Některý odstíny jsou úžasné, plně pigmentované, prostě tak jak to má být, a některé nejdou skoro vidět. Jinak stíny ale nepráší, na víčkách drží pěkně a barvičky jsou moc hezké. Paletka kromě těch "party" odstínů, jako růžová, modrá, žlutá a červená, obsahuje i klasické hnědé barvy. Využijete ji tedy jak na bláznivé líčení, tak i na to umírněnější denní. Všechny odstíny jsem nafotila na ruce, fotky jsou bez jakýkoliv úprav.




 Odstíny jsou focené od horní řady dolů.





Většina stínů pigmentovaná je, pokud doma moc paletek nemáte a chcete trochu zaexperimentovat, věřím, že tahle se vám bude hodit. Ty stěžejní "party" odstíny jsou výrazné až až. :)

pátek 15. srpna 2014

Chris Cosmetics - druhá část

Dneska vám konečně přináším druhou část recenze na produkty Chris Cosmetics. Téměř všechny produkty používám denně, značka mě moc mile překvapila, protože za tak nízkou cenu si takovou kvalitu vždy nekoupíte (třeba ELF se může jít zahrabat :)). Určitě doporučuju vyzkoušet minimálně superpigmentované oční stíny, tekuté linky a pudr. :) Naopak řasenky mi moc nesedly. 

Kompaktní pudr pro přirozený vzhled
Díky mastné t-zóně používám pudr denně a i tomuto už jsem se podívala na dno. Mám ho v odstínu 01 nude, což je přirozená světlá barvička. Pudr nijak moc nebarví, takže se není třeba obávat špatně zvoleného odstínu. Je celkem jemně namletý a trochu práší. Na pleti ale vypadá přirozeně a výdrž je celkem dobrá. Měla jsem pár lepších pudrů, ale i mnohem horších, tenhle je takový ten dobrý střed. 12 g pudru za 79 Kč mi přijde naprosto adekvátní. 























Rtěnka s vitaminy a bambuckým máslem & dlouhodržící tužka na rty
Rtěnky používám hlavně na podzim a zimu, nejradši mám ty hodně výrazné a hodně pigmentované. Teď na léto upřednostňuju spíš tekuté rtěnky a lesky. Tato rtěnka do kategorie "výrazné a hodně pigmentované" úplně nezapadá, je spíš středně pigmentovaná, určitě jí musím po rtech přejet vícekrát. I přesto má ale překvapivě dobrou výdrž. Na rtech je příjemná a i odstín se mi líbí, naživo je víc domalinova (odstín wild raspberry, 75 Kč). 
Konturovací tužky nepoužívám už vůbec, takže asi nejsem úplně ten správný člověk na pořádnou recenzi. :) Každopádně není ani moc měkká, ani tvrdá, výdrž se zdá být slušná a nijak se na konturách rtů nerozpíjí. (odstín bubble gum, 49 Kč)

























Krycí lak na nehty s vysokým leskem
Nehty si lakuju obden a zásadně jen na červenou, vínovou a tmavě růžovou. Občas udělám výjimku se světle růžovou/nude a teď v létě často nosím i korálovou/oranžovou. Uvítám tedy všechny možné odstíny červených a růžových do mojí sbírky. :) Tahle růžová je hodně sytá, zářivá, stačí jí dvě vrstvy. Používám pod ní a nad ní moje oblíbené laky od Four Seasons - vápník pro nehty a vytvrzovač laků, se kterým jsou nehty vždy bleskově suché. Lak tedy určitě doporučit můžu, ale jediné co od laku potřebuju, je dobrá pigmentace, dobrou výdrž a lesklý vzhled mi zaručí právě base a top coat. :) Tenhle lak všechno splňuje, takže za mě plný počet bodů. (odstín raspberry, 49 Kč


úterý 5. srpna 2014

Chris Cosmetics

Dnes vám, po delší době, přináším další recenzi a to na produkty Chris cosmetics. Jedná se o novou značku na českém trhu, jejich stránky spolu s e-shopem naleznete zde. Já měla možnost vyzkoušet skoro celý sortiment, tak vám produkty stručně popíšu a především ukážu fotky.

OČNÍ STÍNY - Quatro, Matt touch, Wet & Dry, Intense Colours
Musím přiznat, že oční stíny jsou největší překvapení od této značky. Přestože to nebývá pravidlem, levnější oční stíny většinou moc pigmentované nebývají. Alespoň ty drogerkové ne. Tyto stíny jsou ale asi to nejpigmentovanější, co jsem doma měla. Tím myslím úplně všechny. :) Navíc nepráší, skvěle se aplikují a drží celý den, což mně teda drží všechny stíny. Nejraději používám Quatro paletku, která vychází na 87, zbytek ještě méně. :) 










Tekuté oční linky dipliner a voděodolná tužka na oči
Linky mají místo štetečku takový ten tvrdý hrot, který já mám moc ráda. Umožňuje přesnou aplikaci, navíc linku můžete udělat jak slabší, tak i silnou. Linky jsou sytě černé, rychle zasychají a výdrž je celodenní. :) Tužku mám ve fialové barvě s jemnými třpytkami. Má být voděodolná, to odzkoušeno nemám, každopádně se nijak extrémně nerozmazává a pigmentace je opět na jedničku. Oba produkty opět  koupíte do 100Kč. :) 







A konečně swatche všech produktů: zleva Wet & Dry mono stíny v odstínu 01 moonlight, mono Matt touch v odstínu 04 hot chocolate, trio oční stíny v odstínu 01 lilac, pod nimi fialová tužka, Quatro stíny v odstínu 02 Sandy dune a černá tekutá linka





Jediné co bych produktům vytkla jsou obaly, vůbec by podle mě nevadilo, kdyby kosmetika byla dražší, ale v hezčích obalech. Jinak jsou ale úžasné a já vám je můžu doporučit. :) V příštím týdnu vám ukážu i zbytek produktů. 

čtvrtek 3. července 2014

Weleda - denní a noční krém IRIS

Hned na začátek článku se musím omluvit za vymačkané tubičky, které nejsou zrovna fotogenické, já je ale úplně zapomněla vyfotit, když byly nové. Alespoň je vidět, že recenzi píšu až po vypotřebování poslední kapičky a můj názor je opravdu opodstatněný. :) Tyhle dva krémy jsem kupovala v DMku, kde jeden stojí lehce přes 300 korun a za podobnou cenu je seženete i na internetu. Na mě už to jsou trošku dražší krémy, přece jsem jsem si vždycky vystačila třeba s levným Alverde. Koupě ale určitě nelituju! Krémy jsou určeny na normální a suchou pleť (já mám smíšenou). 

Je to vlastně úplně poprvé, co jsem používala jak denní, tak i noční krém. Musím říct, že mezi krémy je opravdu rozdíl a strašně mi to vyhovovalo. Ten denní je o dost lehčí, hodně rychle se vstřebá a perfektně hydratuje. Pleť se mi po něm nijak nemastí, naopak mi přijde hezky zmatněná. Pod make-up ideální. Noční krém je oproti tomu hutnější a mastnější, trošku se po něm lesknu, to mi ale na noc nevadí. Pleť je ráno hezky vláčná, hydratovaná, prostě ideál. Přestože moje pleť je smíšená, tak mi krémy celé jaro vyhovovaly (i na oční okolí). Až za poslední dobu, jak začala ta velká vedra, na mě byly moc těžké a já po vypotřebování používám jen lehký fluid na nečistou pleť od Alverde (recenze bude). Na jaro/podzim (zimu nevím) jsou ale pro mou mastnější pleť ideální. Oba krémy mají svěží citronovou vůni, s tím že ten noční má v sobě ještě něco květinového (asi je tam víc cítit ten iris). Každopádně denní verze voní úplně stejně jako Meduňkový krém Dr. Hauschka, vlastně mi ho i připomíná svou konzistencí a vlastnostmi. Musím vyzdvihnout i hliníkové obaly krémů - balení je totiž maximálně hygienické. 

Složení krémů běžně nepíšu, tyhle ho mají ale tak krásné, že musím: 

Denní: Voda, jojobový olej, alkohol, glycerin, kakaové máslo, karité máslo, výtažek z vilínu, včelí vosk, glyceridy mastných kyselin, tapiokový škrob, cetearyl alkohol, lysolecitin, výtažek z oddenku kosatce, hektorit, xantan, směs přírodních éterických olejů.

Noční: Voda, mandlový olej, alkohol, karité máslo, kakaové máslo, glyceridy mastných kyselin, glycerin, hydrolyzýt včelího vosku, výtažek z oddenku kosatce, květů heřmánku a měsíčku, přírodní hlinka, parfém (přírodní éterické oleje), limonen*, linalool*, citronelol*, geraniol*, citral*, eugenol*, xantan 
*součást přírodních éterických olejů

Kdybych měla tyto krémy porovnat s levnější variantou přírodní kosmetiky Alverde, tak v první řadě musím pochválit, že nejsou cítit alkoholem, vůbec. Celkově mi i ty konzistence přišly lepší, nadruhou stranu Alverde mám ráda a jejich krémy mi taky fungují. Mimochodem, od Weledy jsem měla v zimě i Mandlový hydratační krém a ten mi vůbec nevyhovoval - byl spíš lehčí, mou pleť nehydratoval dostatečně. Takže se nedá říct, která značka je lepší, je to strašně individuální. Řadu IRIS ale doporučuju na 100%!

Cena: kolem 300 korun/jeden
Množství: 30 ml/jeden
Hodnocení: 10/10 (oba)

neděle 22. června 2014

Max Factor - Whipped Creme, Panstik, CC cream

S kosmetikou Max Factor jsem až donedávna neměla žádné zkušenosti. V drogeriích jsem vždy automaticky sahala po levnějším Rimmelu nebo Maybelline. Zlomilo se to, až když MF přišel s make-upem Whipped Creme, nemálo podobným stejnojmenému výrobku od americké značky Covergirl, který vychvalovaly všechny světové youtuberky. Trošku jsem zapátrala a dočetla se, že Max Factor je snad evropská odnož Covergirl. No, najisto to nevím, ale tyto dva výrobky jsou vážně prakticky totožné. Každopádně po této mé první kladné zkušenosti jsem zatoužila poznat MF více a pořídila si další dva kousky. :) Hned na úvod musím podotknout, že všechny make-upy, BB krémy, CC krémy a jakékoliv další "krímy" nanáším vždy ve dvou vrstvách, protože mám ráda plné krytí (moje pleť to přímo vyžaduje). Od toho se odvíjí recenze i fotky před/po.



Whipped Creme Foundation
Jedná se o pěnový make-up v malé skleněné dózičce, která se mi strašně moc líbí. Není to sice praktické, ani hygienické, ale mně to přijde roztomilé. Make-up je hodně maličký, má jen 18 ml. Pokud ale doma máte tolik make-upů jako já, tak vám to ani vadit nebude. Konzistence je lehoučká a jakoby našlehaná, nejlépe se mi nanáší latexovou houbičkou. Na pleti není vůbec cítit a dá se z něj dostat slušné střední krytí. Finish je téměř úplně matný a hlavně sametový. Po zapudrování má docela dobrou výdrž. Co musím pozvednout je nádherná vůně. Whipped Creme voní úplně stejně jako marcipán! :) Celkově tento produkt hodnotím jako lehký make-up vhodný na denní nošení, ideálně pro smíšenou až mastnou pleť.





Cena: cca 300 Kč
Množství: 18 ml
Hodnocení: 7/10

PANSTIK krémový make-up
Panstik je taková legenda mezi make-upy a korektory. Já ho z recenzí znala spíš jako korektor, jedná se ale opravdu o make-up. Podle popisu na obalu je určený na normální až suchou pleť. Ačkoli se to díky tuhé konzistenci nezdá, je skutečně hodně krémový a nanášení je snadné. Já ho natírám tyčinkou rovnou na pleť a pak rozetřu houbičkou. Asi vás nepřekvapí, že kryje opravdu maximálně, zároveň se mi ale nezdá, že by dělal masku. Určitě je ale vhodnější spíš na večerní líčení nebo právě pro problematičtější pleť. Často ho používám jako korektor k jiným make-upům. Je to takový můj miláček, po kterém sáhnu pokaždé, když chci mít pleť na 100% dokonalou. Má zvláštní "starobylou" vůni, doporučuju předem očuchat. :) Sice je dražší (cena/množství), ale na drogerii opravdu kvalitní výrobek.








Cena: cca 250 Kč
Množství: 9 g
Hodnocení: 9/10

CC Colour Correcting Cream
To nejlepší na konec! O CC krémech jsem si myslela, že mají jen vyrovnat tón pleti bez nějakého viditelného krytí. Alespoň u asijských značek to tak je. O CCčku Max factor jsem se dočetla spíš to, že kryje pěkně, proto jsem se taky rozhodla ho vyzkoušet. Hned po prvním použití jsem si ho zamilovala - má takovou středně hutnou krémovou konzistenci, díky které se skvěle aplikuje a krásně pleť hydratuje. Zkoušela jsem ho bez pleťového krému a vůbec to ničemu nevadilo. Hodně dobře kryje (bohužel zrovna při focení tohoto CCčka jsem měla dost ošklivou bradu, za což si můžu sama, holky, nemačkejte!!! :)), ale zároveň vypadá opravdu přirozeně. Je mastnější, takže pudr je nutností. Musím se přiznat, že teď skoro nepoužívám vůbec nic jiného. Je hodně podobný asijským BBčkám a ty jsou pro mě prostě nejlepší. Stoprocentně si ho po vypotřebování koupím znovu. 





Cena: cca 300 Kč
Množství: 30 ml
Hodnocení: 9/10
Soutěž Max Factor